Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2017. Február 09. 07:44, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

A Kennedy-család újabb tagja pályázik politikai tisztségre

Christopher Kennedy, a meggyilkolt egykori igazságügyi miniszter, Robert Kennedy fia Illinois állam kormányzói tisztségére pályázik a jövő évi választásokon.

A Chicagó egyik elővárosában élő 54 éves Christopher Kennedy szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy megpályázza Illinois kormányzói posztját és megkezdi kampányát a jövőre esedékes kormányzóválasztásra.

Az 54 éves üzletember - aki korábban az Illinois Egyetem kuratóriumának elnöke is volt - egyben a korábban meggyilkolt John F.Kennedy néhai elnök unokaöccse.

Kormányzói jelöltségét már tavaly nyáron Philadelphiában a demokraták elnökjelölt-állító országos konvencióján, az illinois-i delegáció tagjaként, meglebegtette. Akkor Michael Madigan, a Demokrata Párt illinois-i elnöke - aki egyúttal az állam törvényhozásának házelnöke is -, üdvözölte Kennedy döntését, s már akkor hangsúlyozta, hogy "Kennedy kiváló kormányzó lenne".

Illinois kormányzója jelenleg a republikánus Bruce Rauner, akit Kendedy a gazdaságpolitikája, s elsősorban is az állam költségvetésének nehézségei miatt támad, azt hangoztatva, hogy a republikánus politikus "szenvedést és káoszt" hoz a polgárokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.