Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Április 28. 08:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Az Európai Bizottság újabb tervet javasol a legális migráció előmozdítására

Az Európai Bizottság újabb tervet javasol a legális migráció előmozdítására

Az Európai Bizottság újabb tervet javasolt a legális migráció előmozdítására, hogy Európába vonzza a képzett és tehetséges munkavállalókat

- közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán.

Margarítisz Szkínász a javaslat bemutatásakor kiemelte: az Európai Bizottság olyan jogi, operatív és szakpolitikai kezdeményezéseket vázol fel, amelyek az uniós gazdaság javát szolgálják, megerősítik a nem uniós országokkal folytatott együttműködést, és hosszú távon javítják a migráció általános kezelését.

"A jogszerű migrációnak minden tekintetben pozitív hatása van: lehetővé teszi a bevándorolni szándékozók számára körülményeik javítását, miközben képzettebb munkaerőt biztosítanak a befogadó országok számára, akik pedig általában véve fellendítik a gazdaságot" - fogalmazott.

Ylva Johansson belügyi biztos a sajtótájékoztatón közölte: évente 2-3 millió nem uniós országból származó állampolgár érkezik jogszerűen az EU-ba, szemben a mintegy 125 ezer-200 ezer illegálisan érkezővel. Azt hangsúlyozta, hogy a legális migráció elengedhetetlen a gazdasági fellendüléshez, a digitális és zöld átálláshoz. Az intézkedés fontos eszköz az Európába vezető biztonságos eljutási lehetőségek létrehozásához, mindeközben csökkenti az illegális migrációt. A bizottsági javaslatcsomag elsődleges célja a képzett és tehetséges munkavállalók vonzása a munkaerőhiánnyal küzdő és munkaerőigényes ágazatokba. Emellett egyszerűsíti a letelepedési és munkavállalási eljárást az Európai Unió egészében, valamint megerősíti a tartózkodásra jogosultak és családtagjaik jogait.

Végezetül közölte: a javaslatok konkrét intézkedéseket is tartalmaznak annak előmozdítására, hogy megkönnyítsék az Ukrajna elleni orosz invázió elől menekülők bejutását az uniós munkaerőpiacra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik