Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 19. 12:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatjáratot

Bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatjáratot

Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot szerdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint egy ismeretlen férfi tett telefonon bejelentést arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Mávinform MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint délelőtt fél tíz óta ideiglenesen leállt a nemzetközi vonatok közlekedése az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat.

Szerda éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani - tették hozzá.

A vasúttársaság Vonatinfó alkalmazása szerint az érintett nemzetközi járatok többsége már 100-160 percet késik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során