Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt

Elítéltek egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt

Nem jogerősen hat év fegyházra ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt - közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták: az utánpótlás edzőként dolgozó vádlott 2018-ban lett a kiskorú sértett edzője. Tanítványával az edzéseken kívül is tartották a kapcsolatot. A vádlott 2019 nyarán egy edzés után meghívta magához a sértettet, ahol alkoholt fogyasztottak és két egymás melletti heverőre feküdtek le.

Később az edző a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, annak nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról mobiltelefonjával fotókat próbált készíteni. Erre a sértett felébredt és kiugrott az ágyból.

A történtekről a fiatal csak barátjának és csapattársainak beszélt.

A tettre csak azután derült fény, hogy a sportklub pszichológusának a csapatfoglalkozásokon többen is beszámoltak edzőjükkel való viszonyukról, valamint arról, hogy zavarja őket a vádlott viselkedése. A sértett ezt követően beszélt a pszichológusnak a történtekről, aki értesítette a hatóságot.

A törvényszék közölte: a pszichológus jelzését követően a munkáltató is vizsgálatot indított, és annak eredményeként a vádlott munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

A tájékoztatás szerint az edzőt 18. évét be nem töltött, nevelése, felügyelete alá tartozó személy sérelmére megvalósított szexuális erőszak és gyermekpornográfia kísérlete miatt ítélte hat év fegyházra a bíróság. Emellett ugyanennyi időre eltiltották a közügyektől illetve végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását végezhetné.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során