Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 04. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

iPhone: titkárnő rövid szoknya nélkül

iPhone: titkárnő rövid szoknya nélkül

Fordít, előkeres és lehet diktálni neki - az iPhone olyan, mint egy aprócska titkárnő, csak nem mosolyog ránk. Bár egy jó háttérképpel ez is helyettesíthető.

Biztos lesz majd magyarul beszélő Siri (ez az iOS6 intelligens asszisztense, ami csak a 4S-nél és 5-ösnél működik), no de amíg meg nem érkezik, van néhány alkalmazás, amely egész jól pótolhatja azt. A legpofásabb mind közül a Dragon Dictation, amely félelmetesen jól helyettesít egy titkárnőt, na jó, a bájos mosolyt és a rövid szoknyát leszámítva.

Meglepően jó szókinccsel rendelkezik, hisz amíg a legtöbb titkárnő csak pislogna a
„fluxuskondenzátor” szó hallatán, a Dragon simán leírja azt, megkönnyítve, hogy a telefon időutazó használói jegyzeteket készítsenek.

Bámulatos készséggel körmöli le a káromkodásokat is, ezeket itt most nem részleteznénk... Viszont tesztelésünk során bajba került olyan gyakran használt szavakkal, mint a „trutymó” (szerinte az „csúcs hó”) vagy a „jampec” (ebből meg „jam perc” lett). Szóval, van még mit fejlődni.

A másik igen hasznos applikáció a Google fordítója, melyhez ugyan sajnálatosan magyarul nem beszélhetünk, de sok külföldi nyelvről fordít többé-kevésbé ügyesen magyarra. Az orosz Katyusa-dalt például tökéletesen értette prózában, persze a fordítás némiképp töredezett lett. Énekelve kicsit gyengébb teljesítményt nyújtott (erről most hang- és videofelvételt a gyengébb idegzetű olvasóink miatt inkább nem közlünk). Jól ért angolul is, ami ugye igencsak elvárható. Mondjuk Yodának komoly gondja lenne a fordító kezelésével, na de ő inkább a telepátiát használja iPhone helyett.

Na, ebből egy kukkot sem értett
A harmadik hasznos szolgáltatás, amit hanggal dolgoztathatunk, a Google keresője, a trutymót ő mondjuk kunyhónak érti, a jampecre meg nem is reagál, sőt a fluxuskondenzátorral is bajban van (szerinte az „pankrátor”), viszont rögtön rákeres, és így másodpercek alatt tisztába kerülhetünk a pankráció alapjaival, hátha valaki így kap kedvet hozzá. Azonban a legjobb módszer, ha helyette a Dragon Search programját használjuk, ami jobban érti, amit mondunk, és keresési kérésünket továbbdobja a Google-ra, a YouTube-ra, a Wikipédiára, vagy a Twitterre (ahogy szeretnénk).

Ám ha megfelel nekünk az angol nyelv is, és van a kezünkben van egy siris iPhone, esetleg androidos telefonunk van beépített Google Voice-szal (ez már beszél magyarul is!), akkor átléphetünk a jövőbe, és beszélgethetünk az Aggyal – csak nehogy úgy járjunk, mint a legénység a 2001 Űrodüsszeiában. Itt mondjuk nem tud kizárni bennünket a telefon az űrbe, felhívhatja viszont az egyik volt barátnőnket, amivel legalább ilyen nagy galibát okozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;