Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 27. 08:16, kedd | Belföld
Forrás: STOP/Sztárnaptár

Ki hinné, hogy a Barátok Közt sztárja már itt tart

Ki hinné, hogy a Barátok Közt sztárja már itt tart

55 éves Ábrahám Edit színésznő, aki valójában nem kemény üzlet-, hanem gondos háziasszony.

Ismertségét a Barátok közt című tévésorozatnak köszönheti, a produkció indulása óta alakítja Berényi Claudiát. A sorozat profi színész szereplőinek csoportjába tartozik, már tizenhét évesen filmezett, a Bajuszverseny című tévéjátékban szerepelt.

Több filmben láthattuk, például a Bolondok báljában, a Zokogó majomban és a Kettévált mennyezetben, s játszott Esztergályos Károly Szerelmem, Elektra című filmjében. Remekül énekel és táncol, erről Az a szép fényes nap című filmben győződhettünk meg először, pár éve pedig a Szombat esti láz című többrészes televíziós táncverseny során adta újólag tanúbizonyságát.

Színpadi alakításaira is méltán lehet büszke, volt az Elveszett paradicsom című Sarkadi-darab Mirája, a Koldusopera Lucyja és Pollyja, de játszott klasszikus drámákban is, például Shakespeare Sok hűhó semmiért és Rostand Cyrano de Bergerac című művében.

Ábrahám Editnek van egy fia, apukája a szintén népszerű színész, Andorai Péter, a színésznő első férje. Jelenlegi párja üzletember. Így azután Claudiától eltérően Editnek nem kell üzleti ügyekkel foglalkoznia, nem is nagyon lenne rá ideje, napközben forgat, sokat szinkronizál, otthon pedig vezeti a háztartást, szeret főzni. Ám odafigyel az étkezésére, semmit nem eszik, ami hizlal. Szabadidejében pedig sokat sportol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;