Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. December 20. 09:23, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje

Mávinform: az ünnepi időszakban változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint december 22-től január 2-ig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja - tették hozzá.

Jelezték azt is, hogy az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján.

Hangsúlyozták, hogy érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat és az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációjában is.

December 24-én és 25-én az ünnepnapi, december 26-án a vasárnapi, december 31-én az ünnepnapi, január elsején a vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: csütörtökön munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 22-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 23-án szabadnapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes - írták.

A buszok december 27. és 29. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek, míg szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 30-án szabadnapi, december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok - fűzték hozzá.

Január 2. és 5. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy december 24-én és 31-én 16 óra után az autóbuszjáratok többsége, illetve karácsonykor és a két ünnep között számos járat nem közlekedik.

Az áruházak és bevásárlóközpontok december 25-én, 26-án és január 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek ebben az időszakban.

A HÉV december 22-én a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekedik, míg december 24-én napközben a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint jár.

A H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán szenteste 16 óra után is járnak a szerelvények - a megszokottnál ritkábban - egészen a késő esti üzemzárásig.

December 25-én és 26-án valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes; december 27-től 29-ig az évvégi munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. A december 31-ről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai közlekedés - áll a közleményben.

Címkék: karácsony, máv, menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben