Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 20. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

Mennyire hasznos a méregtelenítő-kúra?

Mennyire hasznos a méregtelenítő-kúra?

Az utóbbi néhány évben népszerűvé vált a méregtelenítő kúra, s végeláthatatlan beszámolók jelentek meg annak emberi közérzetre gyakorolt jótékony hatásáról. Mindazonáltal nincs arra vonatkozóan tudományos bizonyíték, hogy valóban egészséges, sőt a szakemberek szerint bizonyos esetekben káros lehet - írja a Fox News.

Legtöbbször az olvasható, hogy a tisztítókúrának jótékony hatása van az immunrendszer működésére, a fáradtság és a depresszió csökkentésére, valamint a súlyvesztésre. A valóságban azonban ezek a jótékony hatások nincsenek tudományosan bizonyítva, sőt a méregtelenítés nem távolítja el a méreganyagokat a szervezetből.

Elsődlegesen ugyanis a máj és a vese felelős a szervezetbe bevitt méreganyagok eltávolításáért. Vagyis maga a szervezet, a vastagbelet is beleértve megtisztítja, méregteleníti önmagát a káros anyagoktól. Szóval az egyetlen jótékony hatása a diétának, hogy nem kerül a szervezetbe zsír, cukor és feldolgozott élelmiszer. Persze ez mind jó az egészségre nézve, de túlzásba sem szabad vinni.

Mivel azonban mindenkinek másként reagál a szervezete a méregtelenítésre, a legjobb, hogyha mielőtt nekikezd a diétának egyeztet orvosával, dietetikusával. A méregtelenítéssel ugyanis fontos tápanyagoktól fosztja meg szervezetét, s elképzelhető, hogy ront saját egészségügyi állapotán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.