Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 18. 13:27, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak a kormány dicséretére

MSZP: sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak a kormány dicséretére

Az MSZP szóvivője szerint sem a gazdaság, sem a demokrácia állapota nem ad okot a nemzetközi sajtónak az Orbán-kormány dicséretére, ezért tavaly 1600 idegen nyelvű cikkből mindössze hat volt kedvező a kormányra nézve.

Török Zsolt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "ezért kár volt négymilliárd forintot a Friends of Hungary-re, és további súlyos százmilliókat országimázs-közvetítő ügynökökre költeni". Mivel csak a hírek három ezrelékét sikerül kedvezővé "varázsolni", nem a sajtóval, hanem a politikával van a baj - vélekedett.
Azt írta, Kumin Ferenc "sem érzékeli már a valóságot, és maga is elhiszi, amit az Orbán-kormány hamis sikerpropagandája harsog". A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Fidesz gazdasági kudarcáról szóló külföldi tudósításokat a "kedvező változásokról" szóló beszámolóknak, a növekvő antiszemitizmust bemutató cikkeket pedig a virágzó kulturális életről szóló hírekként értelmezi - tette hozzá Török Zsolt, aki szerint "a győzelmi jelentésnek szánt nyilvánvaló hazudozás, a sikertelenséget és a káoszt leplezni hivatott pártállami sajtópropaganda" sem a magyarországi, sem a külföldi megítélésen nem segít.
Kumin Ferenc múlt szerdán úgy nyilatkozott, az elmúlt időben javult Magyarország megítélése a világsajtóban, és nem csökkent az érdeklődés az ország iránt, ma már a külföldi médiumok inkább arra kíváncsiak, hogyan ért el az ország kedvező változásokat.

Címkék: Párok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során