Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 19. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pályafelújítások miatt egyes vonalakon pótlóbuszok járnak

Pályafelújítások miatt egyes vonalakon pótlóbuszok járnak

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat

- közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon március 21-23-án a vonatok módosított menetrend szerint járnak a Székesfehérvár és Várpalota között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Székesfehérvár és Várpalota között minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik.
A Bakony, a Göcsej és a Citadella InterCity-k, valamint a veszprémi személyvonatok a Déli pályaudvarról fél órával korábban indulnak és Budapest felé is változik a mentrendjük.

A Püspökladány-Biharkeresztes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezek Bárándon és Mezőpeterden a vasútállomást nem érintik, a települések központjában állnak meg. A vonalon közlekedő nemzetközi vonatok helyett nem kell pótlóbusszal utazni. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok módosított menetrend szerint, Biharkeresztesen át, kerülőúton járnak, a 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi vonatokkal egyesítve. A 406-os és a 407-es számú Corona nemzetközi vonatokkal egyesítve közlekednek a 472-es és 473-as számú Ister vonatok nemzetközi kocsijai.

A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon március 19-től 28-ig, és április 20-tól 29-ig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint járnak. Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt a Lőkösháza határátmenetben a nemzetközi forgalom szünetel. A 346-os és a 347-es számú Dacia nemzetközi vonatok kerülőúton, Biharkeresztesen át közlekednek.

A Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon március 19-től 28-ig és április 20-tól 29-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Békéscsaba-Kétegyháza-Medgyesegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni. A Bánkút megállóhelyre történő eljutást betétjáratokkal biztosítják, ezek a Medgyesegyháza állomáson csatlakoznak a Békéscsaba-Medgyesegyháza viszonylaton közlekedő pótlóbuszokhoz.

A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás telefonon a MÁVDIREKT információs szolgálatánál kérhető. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei a www2.gysev.hu oldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során