Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 25. 13:20, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Pünkösd - Változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje

Pünkösd - Változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje

Pünkösdkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje - tudatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A vonatok vasárnap az ünnepnapra, hétfőn a vasárnapra, kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint járnak - írták a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Hozzátették: nagyon sokan tervezik ilyenkor az utazásukat a Balatonhoz, emiatt a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart és a Budapest-Keszthely közötti Balaton InterCityk, továbbá a Budapest-Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonat is több kocsival közlekedik.

A kihasználtságtól függően a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza közötti Nyírség InterCitykhez, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest között közlekedő Tokaj IC-khez és a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény IC-khez is több kocsit kapcsolhatnak - írták.

A május közepétől érvényes előszezoni menetrend alapján már sűrűbben közlekednek a vonatok a főváros és a Balaton között, valamint több járat indul oda egyes nyugat-dunántúli városból is.

Utazás előtt érdemes tájékozódni a MÁV honlapján a balatoni előszezoni közlekedésről.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon.

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a HÉV járatai a munkaszüneti napokon megszokott menetrend szerint közlekedik, kivéve a H6-os HÉV-et, amely karbantartás miatt május 27-én és 28-án módosított menetrend szerint, megosztott útvonalon jár - áll a közleményben.

Fotó: MÁV-Volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során