Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 14. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

Fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben az ország több részén - közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint Újszász és Tápiógyörgye között meghibásodott a felsővezeték, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon késnek a vonatok. A helyreállítás előreláthatólag délelőtt tíz óráig tart.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon reggel fél hat után fák dőltek a felsővezetékre Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd és Szentlőrinc között. A vonatokat dízelmozdonyok húzzák, jelentősek a késések.

Fák dőltek a sínekre Soltvadkert és Pirtó között is, ezért a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon pótlóbuszok viszik az utasokat, késésekre kell számítani, az utasokat szintén pótlóbuszok szállítják Soltvadkert és Kiskunhalas között.

A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fa dőlt a sínekre, a vonatok nem közlekednek, Kiskunfélegyháza és Kistelek között autóbuszok szállítják az utasokat. A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon sem járnak a vonatok, mert Galambos és Jászszentlászló között fa dőlt a sínekre.

Kápolnásnyék és Gárdony között már megjavították a szerda este megrongálódott vezetéket, a Budapest-Székesfehérvár vonalon helyreállt a menetrend.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon is normalizálódik a vonatközlekedés, reggel fél nyolckor eltávolították a kidőlt fákat a Vízvár és Babócsa közötti szakaszról és már lehetséges a vonatközlekedés.

Az aktuális helyzetről információk találhatók a www.mavcsoport.hu címen, a Vonatinfó alkalmazáson, valamint a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36-1-349-49-49-es telefonszámon.

Címkék: fennakadás, vasút, vihar, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során