Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 31. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Túllépte a hatszázmillió dolláros bevételt A hobbit

Túllépte a hatszázmillió dolláros bevételt A hobbit

A hobbit: Váratlan utazás harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis toplistát, és világszerte már több mint 600 millió dollárért (132 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a filmre.

Erős hétvégét zártak az amerikai filmszínházak: Peter Jackson fantáziaeposzára 31,5 millió dollárért (hétmilliárd forintért), Quentin Tarantino Django elszabadul című westernjére 31 millióért (6,8 milliárd forintért) keltek el a jegyek az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban - foglalta össze a stúdiók becslésén alapuló eredményeket a Deadline.com hollywoodi mozis portál.
A toplista öt legnépszerűbb alkotása közé harmadikként a Tom Hooper rendezte A nyomorultak musical került be 27,4 millió dollárral. Billy Crystal Szülői felügyelet nélkül című vígjátéka és Tom Cruise Jack Reacher című akciófilmje pedig fej-fej mellett 14 millió dollár körüli bevétellel fejezte be a hetet.
Jackson A hobbitjának amerikai jegyeladásai már 200 millió dollár fölött járnak. Észak-Amerikán kívül további 62 országban forgalmazzák a filmet, amiből vasárnapig mintegy 400 millió dollár folyt be.
Elemzők szerint a Tarantino-western a vártnál is jobban debütált, és meglepetést okozott azzal, hogy a hét végén szinte ugyan annyian nézték meg, mint A hobbitot.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.