Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 08. 19:33, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Újabb győzelmek

Újabb győzelmek

A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban.

Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a csapat korábbi bajnoka Szabó Nikolas akinek a Slovakiaringen teljesített sikeres F3-as debütálás után itt is a dobogó és a győzelem volta célja.

Szerencsére a múltkori bajnoki forduló tesztnapjához képest itt nem hátráltatta a technika ördöge a gyakorlást és a beállítások keresését. A tempós kanyarokkal és nagy szintkülönbségekkel tarkított pálya komoly kihívás volt a Gender Racing versenyzője számára. Egyben igazán nagy élmény is, hogy az F3-asal frissíthette fel a két évvel ezelőtt Formula Renault-al szerzett pályaismeretét a brnoi aszfaltcsíkról. Az összes szabadedzési lehetőséget kihasználva várta a csapat az időmérőt. Az első időmérőn az ötödik helyre kvalifikálta magát a GRT versenyzője amivel Nikolas nem volt maradéktalanul elégedett. A szombati versenyfutamon Nikolas kiváló rajtot vett, javított egy helyezést, melyet később visszavettek tőle, és sajnos végül az időmérőhöz hasonlóan rekedtek meg az erőviszonyok és az ötödik helyen intette le a Gender Racing versenyzőjét a kockás zászló. Ez az abszolút értékelés ötödik, az F3 kategória negyedik és a magyar bajnokság első helyét is jelentette.

Vasárnap a második futamra egy kora reggeli időmérővel kellett eldönteni a rajthelyek sorsát. A köridőn ugyan sikerült javítani ám az egész mezőnyben, általánosságban is javultak az idők így nem változtak az erőviszonyok és ismét az ötödik rajtkockából várhatta Nikolas a startot.

Ez a futamon sem változott így vasárnap is az első napihoz hasonló eredményeket könyvelhetett el a Gender Racing versenyzője melyek között ismét ott volt a magyar bajnoki futamgyőzelem is.

A cseh versenyhétvége egyúttal az ESETV4 sorozat zárófutama is volt melynek az éves díjátadójára is sor került a vasárnapi versenynap végén, ahol Szabó Nikolas az F3-as kategória harmadik helyéért járó trófeát vehette át.

A jó hangulatú versenyhétvége remélhetőleg nem az utolsó volt a tradicionális pályán. Mivel sajnos a hétvége folyamán további sok olyan hírt kaptunk, hogy mivel a pálya az utóbbi években több világ vagy európai szintű nemzetközi sorozat rendezvényét is elveszítette, így sajnos még a pálya végleges bezárása is felmerült a lehetséges megoldásként. Nagyon reméljük, hogy ez nem történik meg és lesz megoldás, a gyönyörű környezetben fekvő tradicionális versenypálya megmentésére melyhez a Gender Racing Team-et is sok nagyszerű élmény és sportsiker köti az elmúlt évekből!

- Gender Racing Team -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.