Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 06. 12:50, vasárnap | Belföld
Forrás: Rendőrség

Védje értékeit, érezze biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!

Védje értékeit, érezze biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!

Az őszi hónapokban már egyre kevesebbet tartózkodnak a tulajdonosok a hétvégi házakban, üdülők területén, ezért a rendőrség az alábbiakat tanácsolja, hogy értékeit biztonságban tudhassa.

Fogadja meg a rendőrség tanácsait:

- A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó hétvégi házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, kérjük, gondoskodjon a védelmükről, illetve készítsen értékleltárt, amely a nyomozó hatóság munkáját szükség esetén elősegítheti!

- A nyaraló bejárati ajtajára is érdemes korszerű zárat felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív, fém vagy tömör fa.

- Fontos, hogy a hátsó ajtók, garázsajtók is kellően biztonságosak legyenek!

- Az ablakokat is lássák el megfelelő védelmi eszközökkel. Ne feledje, a szúnyogháló nem véd a betörés ellen!

- Anyagi lehetőségeikhez és értékeikhez mérten alkalmazzon elektronikai védelmi rendszert! Ne a biztonságon spórojon, hiszen a tapasztalatok szerint egy esetleges betörés okozta kár gyakran többszörösöse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és felszerelési költéségének!

- Javasoljuk, hogy rendszeresen látogassanak el a hétvégi házukhoz, vagy ha hosszabb ideig nem keresik fel, kérjék meg a szomszédokat, hogy az Ön birtokára is figyeljenek!

- Amennyiben gyanús személyek, vagy idegen gépkocsik mozgását észlelik, haladéktalanul jelezzék a rendőrségre! Kérjük, hogy Önök is fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, és a szomszédok biztonságára, értékeinek védelmére!

- Amikor hazaindulnak, ne felejtsék el becsukni az 🪟ablakokat, bezárni a bejárati és a terasz ajtót sem. Amennyiben rendelkeznek elektronikus riasztó rendszerrel, mindenképpen aktiválják!

- Amennyiben az ingatlanon van szerszámtároló, és az egy egyszerűbb építmény, kérjük, ne tartson benne értékesebb szerszámokat vagy kisgépeket!

- Amennyiben mégis hívatlan vendég járt a házban, akkor haladéktalanul értesítse arendőrséget és ne változtassa meg a helyszínt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.